Incalzirea planetei vazuta de la Praga

0
596

Presedintele ceh, Vaclav Klaus, care condamna „isteria” provocat de problema incalzirii mediului, va tine, la sfarsitul lunii septembrie, la New York, un „discurs energic” cu ocazia conferintei internationale pe aceasta tema, organizata de Natiunile Unite, a anuntat, marti, la Praga, purtatorul sau de cuvant, Petr Hajek.

Invitatia de a participa la eveniment i-a fost adresata presedintelui Klaus de catre secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a precizat Hajek. Conferinta asupra incalzirii climei va avea loc, la New York, in ajunul Adunarii Generale a Natiunilor Unite. Vaclav Klaus a pornit o cruciada personala impotriva ecologistilor care alimenteaza „isteria” legata de modificarile climatice cu o ideologie la fel de periculoasa, in opinia sa, ca si cea a comunistilor.

O „falsa amenintare”

In primavara acestui an, Vaclav Klaus a publicat o carte intitulata „O planeta albastra, si nu verde”, ca un antidot la filmul „Un adevar care deranjeaza”, realizat de fostul vicepresedinte american Al Gore si care cere populatiei sa-si schimbe comportamentul pentru oprirea incalzirii mediului. O „falsa amenintare de incalzire a climei, propagata de indivizi ca Al Gore” constituie „una dintre cele mai mari amenintari la adresa libertatii in lume, una dintre cele mai mari amenintari pentru evolutia normala a umanitatii”, a declarat, saptamana trecuta, presedintele Klaus, intr-un interviu acordat postului „Radio Free Europe/Radio Liberty”. „Consider ca trebuie sa avem in vedere toate posibilitatile de a pune capat acestei isterii”, a mai afirmat seful statului ceh.

Citeste articolul Incalzirea planetei vazuta de la Praga integral in BaniiNostri.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.