Incendiile de vegetatie, in atentia ARBDD

Incendiile de vegetatie, in atentia ARBDD

Administratia Rezervatiei Bio­sferei „Delta Dunarii“ (ARBDD) atrage atentia asupra pericolelor implicate de incendiile necontrolate semnalate pe teritoriul Rezer­vatiei.

Amenintarea a aparut chiar de la inceputul lunii noiembrie. Astfel, in data de 5 noiembrie in zona strict protejata Istria-Sinoie, situata in complexul lacustru Razim-Sinoie, pe grindul Saele, a avut loc un incendiu ce a afectat o suprafata de aproximativ 24 ha vegetatie ierboasa si 2 ha palcuri razlete de stuf. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate 2 masini ce apartin Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Navodari, o masina a Consiliului Local al comunei Corbu si 23 de persoane dintre care 2 agenti ecologi din districtul ecologic Mihai Viteazu.

Un alt incendiu a fost semnalat in data de 10 noiembrie in zona tampon a grindului Chituc din complexul lacustru Razim-Sinoie, suprafata afectata fiind de 15 ha de vegetatie ierboasa uscata. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate si de aceasta data 2 masini ale ISU Navodari, o masina a Consiliului Local al comunei Corbu precum si 17 persoane, din care 2 agenti ecologi. In urma incendiilor au fost afectate pajistile de grinduri maritime joase cu vegetatie arenicola si halofila, precum si palcuri razlete de stuf. Din pacate nu se cunosc cauzele declansarii celor doua incendii iar, pentru depistarea autorilor, ARBDD a facut o sesizare la Inspectoratul Judetean de Politie Constanta.

ARBDD informeaza persoanele fizice si juridice ca sunt obligate sa respecte in orice imprejurare masurile de prevenire a incendiilor si sa nu puna in pericol, prin deciziile si faptele lor, viata si mediul. Textul integral al masurilor de prevenire a incendiilor este disponibil pe site-ul oficial al ARBDD: http://www.ddbra.ro/informatii-publice/media/masuri-de-prevenire-a-incendiilor-a157.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente