Incendiu devastator la nord-vest de Los Angeles

0
436

Un incendiu de vegetatie provoaca pagube la nord-vest de Los Angeles (California), antrenand evacuarea mai multor cladiri.
incendiu de vegetatie
Incendiul, alimentat de vant, a izbucnit marti dimineata si a distrus deja peste 4000 de hectare de vegetatie. Focul ameninta in prezent orasul Moorpark, din comitatul Ventura, situat la 45 de kilometri nord-vest de Los Angeles. Mai multe familii au fost evacuate.

Desi incendiul nu se afla sub control marti dupa-amiaza, vantul incepuse sa scada in intensitate, iar pompierii sperau sa faca progrese, a declarat purtatorul de cuvant al pompierilor din comitatul Ventura, Bill Nash.

O prima echipa de 200 de pompieri se lupta cu flacarile si asteapta intariri de la alte cateva sute. Opt avioane si patru elicoptere au fost mobilizate.

Regiunea Los Angeles s-a confruntat in ultimele saptamani cu un incendiu de amploare in padurea nationala Angeles, care a provocat moartea a doi pompieri si distrugerea a 65.000 de hectare de vegetatie.

In California se inregistreaza frecvent incendii de vegetatie. In 2007, 640.000 de persoane au fost evacuate si 2.000 de locuinte distruse.

Sursa: Click

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.