Incendiu la groapa de gunoi din Petrila

0
356

Groapa de gunoi a orasului hunedorean Petrila arde de ieri dupa-amiaza, iar fumul gros a acoperit doua sate aflate la periferia oraselor Petrila si Petrosani. Localnicii spun ca focul a fost pus de gunoieri pentru a le fi mai usor sa imprastie gunoiul, fapt infirmat de administratorul gropii de gunoi, firma Gospodarie Prest Com.
groapa de gunoi petrila
„Nu este pentru prima data cand se da foc la groapa de gunoi, iar noi avem de indurat. Am anuntat autoritatile sa intervina insa nu au facut absolut nimic”, sustin oamenii. „Este fum si foc si vantul bate tare. Groapa de gunoi mai are aviz de functionare pana in luna iunie, dupa care amenda este de ordinul zecilor de mii de euro daca nu va fi inchisa”, sustine preotul Dimitrie Jura, cel care are parohia in apropierea gropii.

Primarul orasului Petrila Ilie Paducel ne-a declarat ca nu a primit nicio sesizare si nu stie absolut nimic, dar va lua legatura cu pompierii. „Nu am primit nicio sesizare legata de groapa de gunoi. Sunt in drum spre Deva, dar voi anunta pompierii sa mearga sa stinga focul”, a declarat Paducel.

S-au aprins cateva lemne

Dan Murgulescu, directorul societatii Gospodarie Prest Com, spune ca acest deponeu este partial inchis, dar ca exista inca persoane care aduc aici deseuri. „Au fost depozitate lemne provenite de la o demolare, iar acestea s-au aprins. Groapa de gunoi de aici este partial inchisa, dar mai duce lumea deseuri pana se inchide de tot, in luna iunie”, ne-a declarat Murgulescu.

Comisarul sef al Garzii de Mediu Hunedoara, Cristian Moldovan, ne-a declarat ca va verifica personal incidentul de la groapa de gunoi, iar, in functie de rezultat, societatile care administreaza deponeul ar putea fi sanctionate pentru poluare.

Nu este prima data cand comisarii Garzii de Mediu aplica sanctiuni pentru modul in care firmele se ocupa de administrarea gropilor de gunoi. Numai in vara anului trecut societatile de gospodarire din Petrila si Petrosani au fost amendate cu 50.000 de lei, pentru ca groapa de gunoi a fumegat zile in sir.
Actuala groapa de gunoi trebuia sa se inchida la sfarsitul anului 2008, insa mai functioneaza partial pana in luna iunie deoarece amenajarea noului deponeu ecologic nu a fost finalizata.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.