Incep lucrarile la depozitul ecologic

Firma Brantner va incepe lucrarile pentru construirea gropii ecologice de gunoi a municipiului Drobeta Turnu Severin pana la inceputul lunii viitoare, altfel risca rezilierea contractului.
groapa de gunoi
Reprezentantii firmei, care a castigat in toamna anului 2006 contractul de concesionare a serviciilor de salubritate in Drobeta Turnu Severin, au recunoscut ca depozitul ecologic ar fi trebuit terminat de mult, insa acest lucru nu s-a realizat “din motive obiective”.

“In luna mai 2007, cand am demarat lucrarile de terasare a terenului, am constatat ca panza de apa freatica se afla la o adancime mai mica decat cea prevazuta in proiectul dat de primarie. Am primit o adresa de la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, prin care am fost nevoiti sa renuntam la drumul de acces, intrucat o parte din el a fost retrocedat in instanta proprietarului de drept. Ulterior, tot primaria a gasit alta cale de acces catre terenul respectiv, dupa care s-au demarat lucrarile de amenajare a noului drum. La sfarsitul acestei luni, vom incepe lucrarile propriu-zise de constructie a depozitului ecologic!”, a declarat directorul firmei Brantner, Ioan Rosca.

Acesta a promis ca pana pe 30 noiembrie vor incepe lucrarile la depozitul ecologic al Severinului. El estimeaza ca in luna mai 2009 se vor putea depozita deseuri, iar vechea groapa de gunoi neconforma va fi inchisa.

Depozitul ecologic are o suprafata de 19 hectare si este situat pe raza comunei Izvorul Barzii, iar terenul a fost achizitionat de Primaria Drobeta Turnu Severin. Costurile construirii gropii ecologice se ridica la 12 milioane de euro. Gunoiul de pe domeniul public si cel menajer este depozitat in prezent la groapa de gunoi de la intrarea in oras.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente