Incepe campania ,,Redu amprenta de carbon – Decalogul luptei impotriva schimbarilor climatice”

0
578
Incepe campania ,,Redu amprenta de carbon – Decalogul luptei împotriva schimbărilor climatice”
Incepe campania ,,Redu amprenta de carbon – Decalogul luptei impotriva schimbarilor climatice”
Incepe campania ,,Redu amprenta de carbon – Decalogul luptei impotriva schimbarilor climatice”

Ambasada Republicii Federale Germania si Asociatia Environ lanseaza campania ,,Redu amprenta de carbon – Decalogul luptei impotriva schimbarilor climatice”, primul proiect comun privind cresterea gradului de constientizare a populatiei din Romania referitoare la efectele schimbarilor climatice.

Evenimentul de lansare realizat in parteneriat cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord va avea loc vineri, 12 septembrie 2014, incepand cu ora 16.00, in Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle – Fantana Modura).

Campania se va derula in perioada septembrie – decembrie 2014 si isi propune sa informeze populatia din Romania in ceea ce priveste cauzele schimbarilor climatice astfel incat fiecare cetatean sa devina constient de propria sa contributie la reducerea amprentei de carbon. Totodata, campania incurajeaza un comportament responsabil fata de mediu, la nivel personal.

Proiectul va fi lansat in mod oficial in cadrul unei conferinte de presa care va incepe la ora 16.00. La eveniment vor participa Ambasadorul Republicii Federale Germania, Excelenta Sa, Dl. Werner Hans Lauk, AmbasadoruluMarii Britanii, Excelenta Sa, Dl. Paul Brummell, reprezentantul special al Ministrului britanic de Externe pe problematica schimbarilor climatice, Sir David King, Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Dl. Attilla Korodi, Primarul General al Capitalei, Dl. Sorin Oprescu si Presedintele Asociatiei Environ, Dl. Andrei Orban. Invitati speciali: membrii trupei Voltaj, ambasadorii de imagine ai campaniei.

Conferinta de presa va fi urmata, la ora 17.00, de un concurs de biciclete in sistem ”treasure hunt”.Dl. Ambasador Werner Hans Lauk, Dl. Ministru Attilla Korodi, Dl. Andrei Orban si solistul formatiei Voltaj Calin Goia vor da startul, oferind exemplul personal de comportament ecologic.

Concurentii trebuie sa bifeze patru checkpoint-uri (Insula Trandafirilor, Pavilion H, Roata Mare si Roaba de Cultura) si sa gaseasca bratarile de culori diferite aflate la voluntarii proiectului. La final vor fi premiati cu kit-uri reparatii biciclete, huse de sa, cani si tricouri. Cei care nu au biciclete personale si doresc sa participe la concurs pot inchiria gratuit una din cele 100 de biciclete puse la dispozitie de Green Revolution.

Toti participantii la eveniment vor avea ocazia sa isi exprime sugestiile de reducere a amprentei personale de carbon pe panourile aflate la punctul de start. Cele mai interesante contributii vor fi preluate pe site-ul oficial al campaniei www.sosclima.ro; ne gasiti si pe facebook la facebook.com/climasos.

Trupa Voltaj, imaginea proiectului, va sustine un concert in incheierea evenimentului, incepand cu ora 19.30.

La 9 septembrie 2014 a avut loc la Berlin prima zi germano-britanico-franceza dedicata protectiei climei. Reprezentante diplomatice din intreaga lume marcheaza data de 9 septembrie prin evenimente care subliniaza importanta eforturilor comune in vederea protectiei climei.

FLYER-BACK_03_CMYK-575x806

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.