Incepe constructia statiilor de epurare a apelor uzate la Calimanesti si Olanaesti

Proiect major de tratare a apelor uzate din jurul Bucure?tiului, finan?at de UE cu 130 de milioane de euro

Incepe constructia statiilor de epurare a apelor uzate la Calimanesti si Olanaesti
In cadrul proiectului „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Valcea”, a fost semnat contractul de lucrari pentru construirea de statii de epurare a apelor uzate noi in Calimanesti si Olanesti”, la data de 21.12.2012.
Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii deschise. Astfel, construirea statiei de epurare noua in Calimanesti va fi realizata de asocierea constituita din SC Cominco Oltenia SA – SC Danex Consult SRL- SC Hydro Carpati SRL, in timp ce SC Apavil SA Valcea are calitatea de Autoritate Contractanta/Beneficiar. Valoarea contractului este de 16.121.979,48 lei fara TVA, iar construirea statiei de epurare noua in Olanesti va fi realizata de SC Damila SRL – SC Danex Consult SRL- SC Hydro Carpati. Valoarea contractului este de 13.268.758,90 lei, fara TVA.
In cadrul contractului se vor realiza proiectarea, obtinerea autorizatiilor, construirea si testarea tuturor facilitatilor aferente proiectului de modernizare a SEAU necesare pentru tratarea apelor uzate si namolului, astfel incat acestea sa corespunda cerintelor privind efluentul si namolul. Aceste lucrari includ adaptarea/modernizarea si innoirea alimentarii cu energie electrica si sistemului de automatizare si SCADA, asa cum este necesar pentru implementarea noilor facilitati, precum si sustinerea functionarii in perioada de punere in operare si perioada de notificare a defectelor. De asemenea, se asigurara instalatiile necesare pentru combinarea efluentului liniilor/unitatilor individuale de tratare in aval de facilitatea de gratare, deznisipator si separatorul de grasimi si bazinele de aerare, dar si dimensionarea echipamentului mecanic si electric al liniei de tratare a namolului, pentru incarcarile si debitele proiectate. Lucrarile civile la linia de tratare a namolului (cladire pentru deshidratarea namolului si masini) vor fi dimensionate pentru incarcarile si debitele proiectate. Va fi posibila scoaterea din functiune si golirea fiecarei unitati de tratare independent de unitatile de tratare conectate.
„Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Valcea” este realizata dintr-un buget alocat de Uniunea Europeana, prin Fondul de Coeziune de 416.884.592 lei fara TVA, din care 77,81% reprezinta asistenta financiara nerambursabila Uniunea Europeana, 11,90%, contributie nerambursabila buget de stat, 1,83%, contributie buget local si 8,46% contributia operatorului regional (SC Apavil SA Valcea). Scopul proiectului consta in reabilitarea si extinderea sistemelor de alimentare cu apa si tratare si a sistemelor de colectare si tratare a apelor uzate in scopul de a indeplini obligatiile de conformitate din Tratatul de Aderare si obiectivele Programului Operational Sectorial de Mediu. A.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *