CJ Covasna pregateste un proiect de 30 de milioane de euro pentru gestionarea deseurilor

0
511
Centrele de reciclare a gunoaielor, afacere profitabila in China
CJ Covasna pregateste un proiect de 30 de milioane de euro pentru gestionarea deseurilor

Consiliul Judetean (CJ) Covasna va derula pe parcursul anului viitor un proiect de mediu in valoare de 30 de milioane de euro ce vizeaza inchiderea depozitelor urbane de gunoi si gestionarea unitara a deseurilor.

Presedintele CJ, Tamas Sandor a declarat pentru AGERPRES ca proiectul prevede inchiderea rampelor de gunoi din orasele Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc, Covasna si Intorsura Buzaului, construirea unei statii regionale de depozitare si transfer la Targu Secuiesc cu o capacitate de 8.000 de tone/an si a unui depozit ecologic intre localitatile Moasca si Let unde vor fi colectate toate deseurile menajere din judet. Acesta din urma se va intinde pe o suprafata de aproape 16 hectare si va include o linie de sortare a deseurilor reciclabile, o statie de compostare a deseurilor organice si o statie de epurare. Potrivit presedintelui CJ, prima va fi inchisa groapa de gunoi din Intorsura Buzaului pana in luna aprilie a anului viitor, cele de la Covasna si Targu Secuiesc vor fi inchise pana in vara anului 2013, iar cea din Sfantu Gheorghe cel tarziu toamna viitoare.

Valoarea totala a proiectului este de 30 de milioane de euro si va fi finantat in proportie de peste 70% prin Programul Operational Sectorial de Mediu, iar diferenta va fi asigurata din fonduri locale si guvernamentale.

‘Este unul dintre cele mai mari si importante proiecte derulate in judetul Covasna (…) Populatia judetului produce anual 195.000 tone de deseuri si de aceea am gandit acest proiect de gestionare in sistem integrat. La Moacsa va functiona, practic, o uzina, cu statie de sortare si compostare care va rezolva pe termen lung problema acestor mii de tone de deseuri’, a declarat Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, se cauta solutii si pentru includerea orasului Baraolt in acest sistem de management integrat al deseurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.