Inceput de an in forta pentru Garda de Coasta Furau arbori din padurea Letea

0
373
Început de an în forţă pentru Garda de Coastă Furau arbori din pădurea Letea
Inceput de an in forta pentru Garda de Coasta Furau arbori din padurea Letea

In numai 48 de ore, politistii de frontiera au descoperit masini furate, braconieri, furturi din Portul Constanta, dar si hoti de arbori din celebra padure Letea.

Anul a inceput in forta pentru politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta. Pe 5 ianuarie, politistii de frontiera din cadrul Chilia, Tulcea, au observat in timpul executarii unei misiuni in zona localitatii C.A. Rosetti cinci persoane care incarcau in doua remorci material lemnos din padurea Letea. Cei cinci tulceni nu au putut face dovada legalitatii activitatii desfasurate. Pana in momentul depistarii, persoanele in cauza sustrasesera cantitatea de 13 metri cubi de material lemnos din specia plop. Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii intreaga cantitate de material lemnos cu o valoare de aproximativ 1.040 lei si ulterior au lasat-o in custodie unui reprezentant al Ocolului Silvic Tulcea. Persoanele in cauza sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunii de „furt de arbori”.

Cu numai o zi inainte, angajatii Garzii de Coasta au avut mai mult de lucru. In jurul orei 7.30, politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Negru Voda au verificat un autoturism marca Audi A3 condus de cetateanul roman S.E.A. in varsta de 27 ani.In urma verificarilor a rezultat faptul ca autoturismul figura ca fiind furat din Marea Britanie din data de 26.10.2012. Conducatorul auto domiciliat in municipiul Barlad a declarat ca nu a cunoscut faptul ca acesta este furat.Autoturismul evaluat la aproximativ 13.500 lei a fost ridicat in vederea indisponibilizarii. Persoana in cauza este cercetata pentru savarsirea infractiunii de complicitate la furt.

In aceeasi zi, politistii de frontiera au verificat in Vama Veche un autoturism marca Opel condus de cetateanul roman S.R. in varsta de 45 ani. In urma controlului au fost descoperite ascunse sub scaunele din fata ale autoturismului cinci plase monofilament in lungime de aproximativ 90 de metri.

Conducatorul auto domiciliat in municipiul Constanta este cercetat pentru savarsirea infractiunii de „producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea plaselor monofilament”.

Au dat atacul in port

Tot pe 4 ianuarie, in jurul orei 23.30, politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Constanta au verificat in Portul Constanta, pe comunicatia Poarta 1-Poarta 3, un autoturism marca Chrysler Voyager in care se aflau cetatenii romani G.P.S. in vars­ta de 45 ani si G.A. in varsta de 41 ani. In interiorul autoturismului au fost gasite mai multe role de sarma in greutate de 1.140 kilograme, pentru care cele doua persoane domiciliate in municipiul Constanta nu au putut prezenta documente justificative. Verificarile au stabilit ca intreaga cantitate de sarma a fost sustrasa de la o societate comerciala cu sediul in Portul Constanta, prejudiciul creat fiind recuperat in totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.