Reguli noi pentru functionarea centrelor de fier vechi in Hunedoara

0
510
Firmele din Iasi, care colecteaza deseuri metalice, verificate de Fondul pentru Mediu
Reguli noi pentru functionarea centrelor de fier vechi in Hunedoara

Hunedorenii sunt solicitati sa-si spuna parerea in legatura cu conditiile pe care vor trebui sa le indeplineasca centrele de colectare de fier vechi care functioneaza pe teritoriul municipiului de pe Cerna. La initiativa primarului Hunedoarei, Viorel Arion, va fi organizata si o dezbatere publica in acest sens, inainte ca proiectul de hotarare respectiv sa intre in dezbatere in Consiliul Local Hunedoara.
Evidenta a persoanelor care aduc deseurile
Pentru ca sunt extrem de multe probleme in legatura cu aceste centre de colectare de fier vechi, edilul sef al municipiului Hunedoara a luat taurul de coarne si a propus noi reguli pentru functionarea acestora.
Astfel, in proiectul de hotarare ce urmeaza sa fie adoptat in legislativul local, se propun urmatoarele conditii minimale pe care trebuie sa le indeplineasca depozitele de deseuri industriale reciclabile (centrele de colectare), precum si dotarile minimale necesare, pe toata durata autorizarii acestora: sa aiba platforma betonata pe intreaga suprafata a depozitului; un sant colector in jurul platformei depozitului, bazin decantor vidanjabil sau racordat la sistemul de canalizare existent; depozitul sa fie imprejmuit si iluminat; depozitul sa respecte prevederile PUG-ului municipiului, respectiv sa fie situat in zona destinata activitatilor industriale; mijloacele de cantarire sa corespunda din punct de vedere metrologic; sa instituie un sistem de evidenta care sa asigure identificarea cantitatilor si tipurilor de deseuri depuse de fiecare persoana in parte. Daca toate aceste conditii nu vor fi indeplinite, primaria nu va elibera autorizatiile de functionare pentru centrele respective. La intrarea in vigoare a hotararii, toate celelalte dispozitii referitoare la acest lucru vor fi abrogate.
Propunerile referitoare la acest proiect de hotarare pot fi trimise prin comentarii pe pagina de Internet a primariei la adresa www.primariahd.ro, prin posta, la adresa Primariei municipiului Hunedoara, sau pot fi depuse la Compartimentul Centrul de Informare pentru Cetateni si Relatii Publice al primariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.