India le-a interzis companiilor sale aeriene sa plateasca taxa europeana pe CO2

India le-a interzis companiilor sale aeriene sa plateasca taxa europeana pe CO2

India a interzis companiilor sale aeriene sa plateasca taxa europeana pe poluare sau sa furnizeze Uniunii Europene datele referitoare la emisiile lor de dioxid de carbon, transmite AFP, citata de Agerpres.

„Chiar daca Uniunea Europeana a solicitat transportatorilor indieni sa furnizeze datele privitoare la emisiile (de CO2 – n.r.) flotelor acestora pana la 31 martie 2012, niciun transportator indian nu se va conforma, potrivit pozitiei guvernului”, a declarat joi in fata parlamentului ministrul aviatiei civile, Ajit Singh. „Asadar, impunerea taxei pe carbon nu se aplica”, a concluzionat ministrul indian.

Legislatia europeana, intrata in vigoare la 1 ianuarie 2012, obliga companiile care opereaza in Uniunea Europeana, indiferent de tara din care provin, sa cumpere echivalentul a 15% din emisiile lor de CO2, adica 32 de milioane de tone, in cadrul luptei impotriva incalzirii climei. Acestei legislatii i se opun 26 din cei 36 de membri ai Organizatiei Aviatiei Civile Internationale (OACI).

La inceputul lunii februarie, China a interzis companiilor sale aeriene sa plateasca taxa, urmand exemplul unei masuri similare luate de Camera Reprezentantilor a Congresului SUA.

Saptamana trecuta, Rusia a declarat ca planuieste sa interzica, la randul sau, companiilor aeriene ruse sa plateasca aceasta taxa europeana.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente