Obisnuita migratie in masa a scrumbiilor pe Dunare, a deschis “apetitul” braconierilor din Galati si Braila

Braconieri prinsi pe Dunare

Postul Pastelui si dezlegarile la peste, plus obisnuita migratie in masa a scrumbiilor pe Dunare, a deschis “apetitul” braconierilor din Galati si Braila. Politistii duc, zilele acestea, un adevarat razboi cu pescarii ilegali.

Politistii de frontiera, impreuna cu cei de la Inspectoratul de Politie al judetului Braila au retinut, pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii faptelor de braconaj piscicol, mai multe persoane care desfasurau activitati ilegale de pescuit.

In data de 20 martie 2012, in urma desfasurarii unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii faptelor de braconaj piscicol, in cadrul Planului National Braconierul 2012, politistii de frontiera , impreuna cu politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Braila, au depistat mai multi cetateni care desfasurau pe Dunare activitati de pescuit comercial fara a fi autorizati.

Pe malul drept al fluviului, in zona bratului Valciu al fluviului a fost depistat Harsu S., din localitatea Tercau, judetul Braila care detinea o plasa de pescuit din nylon (monofilament), cu care pescuia.

In zona kilometrului fluvial 219, au fost depistati Oancea D. (23 ani) si Draghici A. (29 ani), ambii din localitatea Stancuta, judetul Braila, care folosindu-se de o barca din tabla si o plasa de pescuit din ata, desfasurau activitati de pescuit.

In zona kilometrului fluvial 202 a fost depistat Bajan I. (34 ani) din localitatea Tufesti, judetul Braila, care folosindu-se de o barca din lemn si o plasa de pescuit desfasura activitati de pescuit.

Politistii de frontiera au confiscat plasele de pescuit, pe care le-au depozitat la sediul S.T.P.F. Galati. Cele doua barci au fost lasate in custodia proprietarilor pana la terminarea cercetarilor, iar pettele capturat a fost predat unei societati de profil in vederea valorificarii.

Persoanelor in cauza le-au fost intocmite dosare penale pentru savarsirea infractiunii de producerea, importul, comercializarea, detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Actiunea politistilor este laudabila, insa avem de-a face, din pacate, doar cu o picatura de lege intr-o Dunare de faradelege. Zeci de persoane ofera de vanzare prin oras, zilnic, sute de kilograme de peste braconat, semn ca Politia mai are foarte mult de lucru.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente