Curcanul cu antibiotice. Efecte: alergii, soc anafilactic, cancer, prabusirea sistemului imunitar

Reziduurile de antibiotic din carne sunt la originea a cel putin doua efecte extrem de periculoase pentru sanatatea consumatorilor. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi le explica. Primul efect: selecteaza tulpini rezistente si multirezistente la antibiotice. Ceea ce inseamna ca in cazul unei infectii cu aceste tulpini, antibioticele administrate nu-si mai fac efectul si ne aflam fara…

Citește mai departe

Prof. dr. Hancu despre alimentele cu buline: „Ideea e buna, dar trebuie facuta cu cap”

Un senator PDL, Dumitru Florian Staicu, a venit cu o propunere legislativa care ar obliga ca alimentele sa aiba aplicate pe ambalaj cite o bulina de culori diferite (rosie, potrocalie sau verde), in functie de continutul si de natura aditivilor. In acest fel, bulina verde ar fi aplicata pe alimentele sanatoase care pot fi consumate…

Citește mai departe

Cat de benefica este hrana vie

Alimentele consumate in stare cruda aduc organismului enzime si nutrienti esentiali. Unele insa pot crea probleme. Consumate ca atare, fara a fi expuse la foc, alimentele pastreaza la maximum continutul de substante necesare sanatatii. Dar unele dintre ele nu pot fi digerate in aceasta forma. Alimentele crude intaresc sistemul imunitar si mentin tonusul fizic si…

Citește mai departe

Fara vitamine si minerale in exces!

Administrarea fara prescriptie a suplimentelor creste riscul aparitiei hemoragiilor. Vitaminele si mineralele luate in cantitati mari, fara recomandarea unui specialist pot afecta intregul organism, la fel sau chiar mai rau decat lipsa acestora. Vitaminele contribuie la mentinerea starii de sanatate prin reglarea metabolismului si prin participarea la procesele biochimice care intretin viata. Se numesc micronutrienti…

Citește mai departe

Fortifiere – Cancerul din paine

Excesul de fier si acid folic poate grabi aparitia cancerului. Cu toate acestea, in Romania sunt voci care sustin fortifierea universala a fainurilor, chiar daca sunt doar cateva categorii de persoane care au nevoie de un aport suplimentar de fier si acid folic. Acidul folic este o vitamina care, luata din surse naturale si in…

Citește mai departe

Painea cu fier: avantaje si dezavantaje

Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a propus o solutie pentru combaterea anemiei si anume introducerea painii cu minerale si vitamine. Asta in conditiile in care specialistii prezenti la dezbaterea privind fortifierea fainii, organizata de Institutul de Sanatate Publica, au constatat ca mai mult de 50% dintre copiii de pana la doi ani au anemie, la fel si femeile tinere, printre care si gravidele, informeaza Gandul.

Citește mai departe