Calitatea senzoriala a alimentelor

Suntem obisnuiti sa apreciem produsele alimentare dupa gradul in care acestea corespund nevoilor noastre. In realitate, calitatea produselor alimentare este expresia finala a calitatii conceptiei, productiei, desfacerii si utilizarii, ingloband calitatea productiei. Caracteristic pentru industria alimentara este faptul ca foloseste o diversitate mare de metode de control a produselor, determinata de varietatea materiilor prime, materiilor…

Citește mai departe

Ambalarea hranei

Fie ca este aliment banal sau aliment functional, ambalajul trebuie sa spuna totul despre acesta. O specialista in domeniu, conf. dr ing. Maria Turtoi de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati, precizeaza ca ambalarea produselor alimentare este un proces cel putin la fel de important ca oricare altul din intregul sir de transformari la…

Citește mai departe

Alimente de calitate

Bogatia resurselor agroalimentare a tarii noastre trebuie transformata intr-o sursa de profit pentru toti factorii implicati, printr-un management eficient. Intelegerea naturii complexe a domeniului alimentatiei se bazeaza pe cunoasterea intregii retele, mai mult decat pe lanturile simple care o alcatuiesc. Lantul alimentar cuprinde, in general, toti participantii si procesele implicate in productia alimentara, de la…

Citește mai departe