Parcurile Na?ionale: o oaz? de resurse pentru turismul românesc

Parcurile Nationale: o oaza de resurse pentru turismul romanesc

Potentialul natural, reprezentat de frumusetea peisajelor si salbaticia zonei, relieful, bogatia si unicitatea speciilor din flora si fauna, precum si potentialul antropic, redat de monumentele istorice, lacasele de cult, edificiile religioase, alaturi de farmecul drumetiilor in natura sunt cele care plaseaza Parcurile Nationale Cozia si Retezat in randul celor mai importante destinatii turistice din Romania,…

Citește mai departe

370 mii euro pentru identificarea plantelor si animalelor din Parcul Natural Putna

Parcul Natural Putna Vrancea este pregatit pentru vizitele turistilor care vor sa admire speciile de fauna si flora salbatica. Printr-un proiect european de aproape 370 mii euro au fost identificate si inregistrate toate speciile de flora si fauna din Parcul Natural Putna Vrancea, adica pe raza comunelor Tulnici, Paulesti si Nistoresti. Informatii despre frumusetile muntilor…

Citește mai departe

„Rezervatia naturala Arpasel – o arie protejata valorizata”- final de proiect

Sambata trecuta, 30 octombrie 2010, organizatia neguvernamentala cu profil de protectia mediului Societatea „Progresul Silvic” din Sibiu a incheiat Proiectul „Rezervatia Naturala Arpasel- o arie protejata valorizata”, unul dintre cele mai importante demersuri organizat si coordonat de acest organism in ultimii ani.  Proiectul a fost finantat de MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat din Miercurea…

Citește mai departe

Capra neagra

Acum aproape doua milioane de ani, in perioadele glaciare ale cuaternarului, pe vremea mamutilor si a rinocerilor lanosi, clima era chiar pe gustul ei. Insa topirea ghetarilor si incalzirea climei nu au speriat-o, capra neagra (Rupicapra rupicapra) retragandu-se pe inaltimile alpine ale Eurasiei si castigand titlul de „cel mai batran” mamifer din tara noastra. In…

Citește mai departe

Americanii umbla dupa capre negre

Zeci de vanatori americani, francezi si germani au batut in aceasta toamna potecile din Muntii Vrancei, in cautarea caprelor negre Acestea se gasesc mai ales in Rezervatia Cheile Tisitei, iar pentru vanarea lor este nevoie de un permis special. In plus, orice trofeu se plateste cu bani grei. Potrivit Directiei Silvice, pana acum au cazut…

Citește mai departe