Vanarea caprelor negre din Muntii Rodnei, interzisa timp de 10 ani

Agentia de Protectie a Mediului (APM) Bistrita-Nasaud a anuntat ieri ca nu va mai elibera, timp de un deceniu, autorizatii pentru vanarea caprelor negre din Parcul National Muntii Rodnei.
capre negre
Directorul APM, Stefan Muresan, a declarat ca institutia pe care o conduce a primit o solicitare de eliberare a unei autorizatii de vanare a unui exemplar de capra neagra din partea Romsilva, insa nu a avizat-o.
„Noi am cerut opinia Consiliului stiintific al Academiei Romane si a Ministerului Mediului si ni s-a raspuns ca recomandarea este sa nu eliberam astfel de autorizatii timp de un deceniu”, a declarat Stefan Muresan.
Potrivit sursei citate, „ar fi absurd” sa inceapa vanarea caprelor negre din Parc, dupa eforturile facute pentru repopularea muntilor cu aceasta specie.
Ultima actiune de acest fel a avut loc in urma cu trei ani, cand au fost aduse opt capre, cate patru din Muntii Bucegi, respectiv Muntii Retezat. Doua din caprele aduse din Bucegi au murit insa, cel mai probabil din cauza stresului la care au fost supuse, intreaga procedura de prindere si transport durand peste 25 de ore.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *