Un fost ofiter SRI a fost prins la vanatoare de capre negre

0
413
Un fost ofiţer SRI a fost prins la vânătoare de capre negre
Un fost ofiter SRI a fost prins la vanatoare de capre negre
Un fost ofiter SRI a fost prins la vanatoare de capre negre
Un fost ofiter SRI a fost prins la vanatoare de capre negre

Un fost ofiter SRI in varsta, de 55 de ani, din Curtea de Arges, a fost retinut, duminica, pentru braconaj si uz ilegal de arma de vanatoare, dupa ce a fost prins in flagrant cu trei capre negre vanate in zona Capra, din nordul judetului Arges, vanatul fiind evaluat la 24.000 de euro.

Pe urmele braconierului, Nicolae Dina, in varsta de 55 de ani, din Curtea de Arges, au plecat imediat politistii insotiti de oamenii muntelui, care l-au gasit pe barbat cu vanatul langa el, trei capre negre impuscate, una dintre ele fiind taiata in bucati.

„Din primele cercetari rezulta ca barbatul a impuscat caprele negre intr-o perioada in care vanatul este permis, dar in anumite conditii, cu autorizatie, pe care acesta nu o avea. El risca o pedeapsa cu inchisoarea intre doi si sapte ani sau amenda penala intre cinci si 25.000 de lei, iar ancheta continua”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Arges, inspector Laura Folea.

Padurarii au confirmat ca in aceasta perioada este permisa vanatoarea caprelor negre, dar numai cu autorizatia obtinuta de la Ministerul Agriculturii, document pe care fostul ofiter SRI nu il detinea.

„Cota de vanatoare pentru capre negre la Ocolul Silvic Vidraru este de 24 de exemplare, iar prejudiciul provocat unitatii de catre braconier este de mii de euro. Este perioada de vanatoare, dar ea trebuie realizata doar cu autorizatie”, a declarat inginer silvic Gheorghe Statica, de la Ocolul Silvic Vidraru.

Potrivit unor surse din Politie, valoarea de vanzare a unui exemplar matur de capra neagra este de aproximativ 8.000 de euro, iar valoarea animalelor braconate este de 24.000 de euro.

Barbatul detine legal arma de vanatoare, o pusca cu luneta, si este membru al Asociatiei de Vanatoare din judetul Arges.

La ora transmiterii acestei stiri, fostul colonel SRI a fost retinut pentru 24 de ore, fiind dus in arestul IPJ Arges.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.