Finantare nerambursabila pentru trecerea la agricultura ecologică

Agricultura high tech: O noua aplicatie le spune fermierilor ce si cand sa planteze

Traderul de produse alimentare si agricole Cargill provoaca agricultura traditionala la un pariu cu ultimele inovatii din lumea stiintifica. Firma a implementat noul sau sistem de plantare, tratare si recoltare a produselor agricole in doua state americane si intentioneaza sa lucreze in baza acestuia la o scara mai larga in viitorul apropiat. NextField DataRx este…

Citește mai departe
La ce aliment ar trebui s? renun??m dac? vrem s? salv?m planeta?

Cresterea vacilor pentru carne are un impact extrem de dur asupra mediului

Cel mai daunator aliment, in ceea ce priveste efectul asupra mediului inconjurator, este carnea de vita: cresterea vacilor pentru carne – sursa principala de proteine in multe tari ale lumii – are un impact extrem de dur asupra mediului, fiind de aproximativ 10 ori mai daunatoare decat cresterea altor animale domestice, arata un studiu publicat recent, noteaza descopera.ro….

Citește mai departe

Declaratie comuna, adoptata in cadrul seminarului ”Agricultura si biotehnologiile moderne in Romania si Europa”

O declaratie comuna a fost adoptata ieri, in cadrul seminarului ”Agricultura si biotehnologiile moderne in Romania si Europa”. Evenimentul organizat la Bucuresti de catre Departamentul pentru Agricultura a Statelor Unite ale Americii si de catre Asociatia Profesionala AgroBiotechRom vine la cateva zile dupa ce, la Bruxelles, s-au ajuns la un acord pentru ca statele membre…

Citește mai departe

Milioane de albine mor in lume, anual

Datele oficiale arata ca declinul populatiei de albine din Statele Unite este in continua crestere de la an la an. Departamentul pentru Agricultura al SUA anunta printre efecte scaderea productiei de miere, dar si pierderi imense pentru agricultori. Declinul populatiei de albine din Statele Unite continua. Constatat pentru prima data in 2006, fenomenul ii pune…

Citește mai departe

Zaharina, dulce rau…

Zaharina este unul dintre cei mai controversati indulcitori prezenti in acest moment pe piata. Desi a fost descoperita de mai bine de un secol, nu este clar inca daca este sau nu sigura pentru consum. Inainte de a alege sa consumati zaharina in locul zaharului sau alegeti un produs „light” care are in compozitie aditivul,…

Citește mai departe

Carne iradiata

Departamentul pentru Agricultura din SUA (USDA) va permite celor din industria prelucrarii carnii sa foloseasca iradierea pentru a ucide bacteria E. colli ce s-ar putea afla pe carcasele de vita. Singura conditie pusa de autoritatile americane este ca pe eticheta produselor ce au suferit acest proces de decontaminare sa apara inscriptia „iradiat”. Procesatorii spun ca…

Citește mai departe