Vitamina care lupta cu raceala.

Vitamina C sau acidul ascorbic, denumirea sa chimica, este esentiala vietii. Acest lucru a fost inteles cu pretul multor sute de ani de-a lungul istoriei omenirii. Nevoia de a include plante proaspete sau carne cruda in alimentatie pentru a preveni bolile a fost cunoscuta inca din antichitate. Popoarele native care traiau in zonele marginale au…

Citește mai departe

Protejarea animalului de companie, un motiv pentru a renunta la fumat

Fumatorii ar fi mult mai motivati sa renunte la fumat pentru binele animalului preferat decat pentru binele lor – propria sanatate -, potrivit unui sondaj realizat in Statele Unite, ale carui rezultate au fost publicate in revista Tobacco Control. Efectele fumatului pasiv asupra omului sunt cunoscute deja. Au fost realizate, de asemenea, studii despre efectele…

Citește mai departe

Cafea 3 in 1 cu mult fosfor

Boutique cafe, „3 in 1 coffee sugar cream”, este un produs ce are un exces de fosfor ce afecteaza sanatatea oaselor. Produsul poarta denumirea de cafea, insa aceasta ocupa o pondere destul de mica, 8,5%. In schimb, sintagma 3 in 1 se refera mai degraba la zahar, margarina si fosfor. Aceste trei ingrediente sunt nocive…

Citește mai departe

Cine renunta cel mai usor la masina?

O economista de 38 de ani, angajata la societatea Antibiotice din Iasi, este „campioana” la mersul pe jos. Ieseanca Dana Patrascanu a iesit pe locul intai la concursul de mers pe jos, organizat special pentru salariatii producatorului de medicamente. „Eu obisnuiesc sa merg mult pe jos. De fapt, la fiecare sfarsit de saptamana, mai ales…

Citește mai departe

Ghid pentru a te lasa de fumat

Premize de la care trebuie sa pleci: Omul este dotat cu ratiune; Omul este o fiinta incapatanata – tinde sa faca ceea ce nu are voie sa faca; Omul cunoaste diferenta dintre bine si rau; Omul este o fiinta sociabila care cu unele exceptii tinde sa traiasca in comuniune cu celelelte fiinte umane. Pornind de…

Citește mai departe

Specialitate cu ciuperci si E-uri

Pe vremea bunicii, strudelul se facea din ingrediente naturale, fara sa fie nevoie de aditivi. Astazi, retetele s-au complicat si pe alocuri par niste insiruiri de substante chimice. In trendul modern se incadreaza si „specialitatea de strudel cu ciuperci – congelat, nepreparat”, care are in compozitie: „Ciuperci 24%, faina de griu, grasimi vegetale si ulei,…

Citește mai departe