Din Topoloveni, in UE

Romania are in sfarsit un produs traditional inregistrat la Comisia Europeana. Alaturi de branza Roquefort, de pizza Napoletana, de gorgonzola va sta acum la loc de cinste si magiunul natural de prune Topoloveni. In octombrie 2008, magiunul a obtinut protectia la nivel national dupa lungi verificari, iar acum este oficial listat pe site-ul Comisiei Europene….

Citește mai departe

Ulei pentru cafea

Toppingul analizat este un adaos lichid sau semilichid utilizat pentru imbunatatirea calitatilor senzoriale ale produselor de tip desert sau salate. Toppingul Adora are un profil nutritional foarte dezechilibrat, fiind practic o emulsie apa-ulei, dar din pacate grasimea vegetala este hidrogenata (tip margarina), nociva pentru sanatate. In conditiile in care margarina (ulei solidificat prin procedee chimice)…

Citește mai departe

Del sunca – Cubulete cu fosfor

Produsul se afla la standul de brinzeturi, insa are in compozitie si grasimi vegetale a caror natura nu o cunoastem. Nu ni se spune nici compozitia suncii. Del sunca este un preparat alimentar pe baza de grasimi vegetale si proteine din lapte, cu un continut de grasimi raportat la substanta uscata de 45%. In compozitia…

Citește mai departe