Beneficiile mosmoanelor, fructele care pot fi lasate in pom in lunile de iarna

Mosmoanele se numara printre fructele mai putin cultivate si consumate in Romania, iar un detaliu si mai putin cunoscut este ca sunt folosite si in multe retete de medicina naturista. Dizolvarea pietrelor la rinichi, mentinerea sanatatii ochilor si combaterea dizenteriei sunt doar cateva dintre beneficiile mosmoanelor. Mosmonul este cultivat in sud-estul Europei de peste 3.000…

Citește mai departe
Efecte uimitoare pentru s?n?tate. Sucul natural care învinge colesterolul ?i te protejeaz? de diabet

Efecte uimitoare pentru sanatate. Sucul natural care invinge colesterolul si te protejeaza de diabet

Un suc natural este incredibil de eficient pentru sanatate. In cateva zile iti curata rinichii de pietre si ficatul de colesterol. Sucul natural de mere este bogat in acizi naturali, vitamine, minerale si este un antioxidant puternic. Conform cercetarilor, marul are o valoare speciala de vindecare datorita pulpei fructului care este bogat in pectina, care…

Citește mai departe

Samburii de caise: pot distruge cancerul, imbunatesc memoria si previn imbatranirea

Consumati frecvent, intr-o cantitate moderata si in cure de cateva zile, samburii de caisa pot face adevarate minuni asupra sanatatii tale. Asta pentru ca ei contin proteine, acizi grasi, dar si vitamine (A,C, B) si minerale, precum fierul sau magneziul. Poate nu stiai, insa samburii de caisa fac minuni asupra bolnavilor de cancer. Distrug cancerul…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

100% pacaleala

Gemul de caise Marco are inscriptionata pe eticheta mentiunea „100% natural”, fapt care contravine Regulamentului European 1924/2006. In compozitia produsului analizat intra acid citric E330 si pectina E440, substante adaugate de producator. Eticheta produsului „Gem de caise Marco” ne arata ca producatorul s-a folosit de cateva artificii de productie pentru a face marfa sa arate…

Citește mai departe

Fulga cu E-uri

Laptele cu gust de capsuni Fulga are in compozitie o cantitate mare de zaharuri, fiind dezechilibrat din punct de vedere nutritional, ne spune profesorul doctor Gh. Mencinicopschi. Pe langa zaharuri, produsul mai contine si un colorant care poate avea efecte adverse, mai ales asupra copiilor si a persoanelor sensibile. E120, cosenila sau acidul carminic, poate…

Citește mai departe

Lecitina poate fi buna

Un nou studiu asupra utilizarii lecitinei in obtinerea alimentelor pe cale industriala releva ca aceasta nu intensifica doar proprietatile fizico-chimice, dar si profilul nutritional al alimentelor in compozitia carora intra. Noile formule de suc de rosii, dar si de suc de struguri experimentate, in compozitia carora a intrat lecitina, conform constatarilor publicate in Food Research…

Citește mai departe

Musetelul – intre mit si realitate

Dovezile stiintifice privind efectele tamaduitoare ale musetelului sunt neconvingatoare, dupa cum sustin oamenii de stiinta americani. Proprietatile terapeutice ale musetelului trebuie privite cu rezerve pentru ca dovezile stiintifice in sprijinul calitatilor medicinale ale acestei plante sunt destul de putine si neconvingatoare. Cel putin, asa sustine Institutul de Sanatate al Statelor Unite ale Americii, dupa evaluarea…

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Yoganic light este un produs care incearca sa induca in eroare consumatorul prin denumirea pe care o are. Cuvantul „yoganic” seamana foarte bine cu „organic” astfel incat un client grabit ar putea crede ca a facuto afacere cumparand un iaurt de calitate la un pret mic. „Adevarul este cu totul altul. Iaurtul contine aditivi…

Citește mai departe

Jeleuri cu umplutura de aditivi chimici

Pe eticheta scrie ca produsul are 20% umplutura de fructe, dar din lista de ingrediente nu rezulta acest lucru. Mai mult, aproape toate ingredientele sunt obtinute prin procedee chimice. Akuku sunt „geleuri cu umplutura de fructe”, dupa cum a scris importatorul pe eticheta. Cea mai mare parte a compozitiei este reprezentata de glucide cu absorbtie…

Citește mai departe