Initiativa Verzilor din Parlamentul European privind contractele la gaz

Initiativa Verzilor din Parlamentul European privind contractele la gaz
Initiativa Verzilor din Parlamentul European privind contractele la gaz

Verzii europeni propun ca sa nu se mai negocieze preturile la gazul natural cu anumite tari separat asa cum se face in prezent. Exista riscul ca se fac oferte generoase si atunci se sparge unitatea UE. Despre asta a vorbit in cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA candidatul la alegerile europarlamentare pe lista Partidului Verde din Romania, Alecu Renita.

“Daca aceasta prevedere va intra in vigoare ca sa se negocieze un pret comun pentru toate tarile UE , nu mai poti sa spargi o familie. Cum spunea Putin in 2008 ca noi mai departe nu colaboram cu Ucraina daca nu le place ca tranziteaza deseurile, atunci sa vina Romania si sa le dam lor depozitul de gaze pentru Europa. Nu este adevarat”, a precizat candidatul.

Alecu Renita considera ca asta ar trebui sa fie una dintre politicile de solidaritate si de unitate a unei familii atat de mari. “Aici sunt popoare cu vechi traditii si cu vechi orgolii. Razboaiele au pornit de pe continentul european si expansiunea coloniala tot de pe continentul european”, a mai spus candidatul la europarlamentare.

Potrivit datelor Oficiului European de Statistica, romanii au platit in 2013 cel mai mic pret la gazele naturale dintre europeni (3,1 euro per 100 kWh), adica mai putin de jumatate din pretul mediu din UE care este de 7,1 euro per 100 kWh, transmite business24.ro, citat de UNIMEDIA.

Ajustat la puterea de cumparare, cele mai mici preturi la gazele naturale destinate consumatorilor casnici se inregistrau in Luxemburg, Letonia, Marea Britanie, Belgia si Romania, iar cele mai mari preturi sunt in Bulgaria, Portugalia, Grecia, Lituania si Spania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente