Inspectorii europeni vin sa caute prin gunoaiele iesenilor

0
364
Inspectorii europeni vin sa caute prin gunoaiele iesenilor
Inspectorii europeni vin sa caute prin gunoaiele iesenilor

Inspectorii de mediu delegati de Uniunea Europeana vor efectua un control la depozitele de gunoi din judetul Iasi. Expertii in ecologizare vor urmari daca la noul depozit de la Tutora, deseurile sunt gestionate corect, iar in acelasi timp, oficialii U.E. vor urmari daca groapa de gunoi de la Tomesti, care a fost declarata inchisa, inca mai este folosita.
Conform reprezentantilor APM Iasi, astfel de controale au avut loc deja in orasele din vestul tarii, zone in care au fost vizitate patru depozite de deseuri care trebuiau inchise si in care au fost descoperite nereguli sanctionate de catre inspectorii de mediu europeni.
„Efortul pentru depozitul de la Tutora a fost imens pentru ca au fost probleme cu fondurile, insa, intr-un final, am reusit sa intram in legalitate si am reusit sa inchidem depozitul de la Tomesti. In vestul tarii, inspectorii veniti din partea Uniunii Europene au vizitat depozitele care au fost declarate inchise, sa vada daca se mai depoziteaza deseuri acolo. S-au uitat pe ambalaje, la data de productie a produsului respectiv si au descoperit ca s-au aruncat deseuri in acele locuri. Inspectorii trebuie sa vina si in zona Moldovei si trebuie sa fim pregatiti pentru asta”, spune Irina Petruc, sef compartiment Deseuri si Substante Chimice Periculoase din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi.
Avand un proiect mai amplu in valoare de aproape 70 de milioane de euro, lucrarea consta in amenajarea mai multor platforme de gunoi, depozitul ecologic de la Tutora urmand sa fie finalizat abia in 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.