Instanta a decis ca interzicerea explorarii gazelor de sist in Gagesti este ilegala

Spania: stop gaze de ?ist | Parlamentul catalan respinge fracturarea hidraulic?
Instanta a decis ca interzicerea explorarii gazelor de sist in Gagesti este ilegala
Instanta a decis ca interzicerea explorarii gazelor de sist in Gagesti este ilegala

Instanta a decis joi ca Hotararea de interzicere a explorarii gazelor de sist in Gagesti este ilegala. Prefectura Vaslui a castigat astfel procesul intentat in vara anului trecut Consiliului Local Gagesti, care a interzis printr-o hotarare explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei. Compania Chevron detine deja in aceasta zona un acord de mediu pentru explorare.

Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Tribunalul Vaslui a admis cererea Prefecturii Vaslui de anulare a hotararii Consiliul Local Gagesti, prin care se interzicea explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei, prin metoda fracturarii hidraulice.

Hotararea anulata de instanta a fost adoptata de consilierii locali din Gagesti la sfarsitul lunii iunie 2013. Acestia au decis interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist cu putin timp inainte ca societatea Chevron sa obtina acordul de mediu pentru explorarea gazelor de sist in extravilanul localitatii Popeni.

Compania Chevron mai detine trei acorduri de mediu in judetul Vaslui, pentru explorarea gazelor de sist in localitatile Silistea – Pungesti, Paltinis – Bacesti si Puiesti.

Pana in prezent compania Chevorn a inceput lucrarile de foraj in comuna Pungesti, la inceputul lunii mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *