Instanta darama antenele de telefonie

Ieri a avut loc o premiera in sistemul judiciar romanesc: instanta a decis, pentru prima oara, daramarea unei antene de telefonie mobila-releu de 67,5 metri amplasata de Orange.

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) din Romania a dat in judecata in decembrie 2006 compania Orange, Primaria Greabanu si Consiliul Judetean Buzau pentru amplasarea ilegala a unei antene GSM. Abia ieri instanta a decis, prin hotarare irevocabila, demolarea antenei deoarece compania nu a avut acordul celor doi vecini pe autorizatia de construire si pe certificatul de urbanism nu a existat semnatura arhitectului-sef si, in plus, nu au fost obtinute acordul de mediu, avizul sanitar si avizul de protectie civila.
Orange Romania considera decizia ca fiind nelegala si netemeinica, urmand a exercita impotriva acesteia caile extraordinare de atac prevazute de lege. Orange considera ca a respectat intocmai legislatia.
In urma cu doi ani, APC a declansat o campanie impotriva antenelor, considerate un pericol, mai ales din cauza faptului ca in Romania sunt amplasate chiar pe blocuri, scoli sau spitale, in timp ce in alte state distanta maxima impusa prin lege intre antene si institutii este de 150 metri si nu este permisa instalarea pe blocuri. Desi sute de persoane au sesizat astfel de cazuri, reclamand imbolnaviri, campania nu a declansat sensibilitatea autoritatilor. Singurul lucru pe care l-au facut alesii statului a fost sa dea o ordonanta prin care sa li se acorde un spor de 10% la salariu daca muncesc in cladiri aflate sub palaria antenelor.
4061
Dosar din 2006,
care contine decizia
Curtii de Apel Ploiesti

Sursa: Romania Libera

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente