Institutiile pot obtine finantare prin Programul „Casa Verde”

0
311
Institutiile pot obtine finantare prin Programul «Casa Verde»
Institutiile pot obtine finantare prin Programul -Casa Verde-
Institutiile pot obtine finantare prin Programul -Casa Verde-
Institutiile pot obtine finantare prin Programul -Casa Verde-

Se lanseaza Programul „Casa Verde” si pentru persoanele juridice. Unitatile administrativ-teritoriale, institutiile publice si de cult pot solicita fonduri pentru finantarea instalarii sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila.

Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani anunta ca in aceasta saptamana a fost aprobat, prin Ordinul nr. 1741 din 20 octombrie 2010, „Ghidul de finantare a Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire – beneficiari unitati administrativ-teritoriale, institutii publice si unitati de cult”. Acest program finanteaza instalarea de sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila: energie solara, energie eoliana, energie geotermala, energie hidro, biomasa, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire. „Scopul acestui program il reprezinta imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera, precum si stimularea utilizarii sistemelor care folosesc in acest sens sursele de energie regenerabila, nepoluante”, precizeaza Sorin Grindei, directorul APM Botosani.

Finantarea nerambursabila – pana la 90% din cheltuieli
Prin acest program pot depune proiecte de finantare unitatile administrativ-teritoriale, institutiile publice sau institutiile de cult pentru imobilele aflate in proprietatea ori in administrarea lor. Pot solicita finantare pentru mai multe locatii in cadrul aceleiasi cereri de finantare.Finantarea se acorda prin modalitate nerambursabila, in procent de pana la 90% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Cuantumul finantarii nu poate depasi urmatoarele valori: 2.000.000 lei pentru institutiile publice; 500.000 lei pentru unitatile de cult; intre 500.000 lei si 4.000.000 lei pentru unitatile administrativ-teritoriale, in functie de numarul de locuitori. (Aurora Dimitriu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.