Insulele Marshall risca sa se scufunde, din cauza schimbarilor climatice

Insulele Marshall risca sa se scufunde, din cauza schimbarilor climatice

Insulele Marshall risca sa se scufunde din cauza schimbarilor climatice. Avertismentele lansate cu privire la starea insulei au dus la o dezbatere asupra viitorului natiunii insulare, care are loc in Adunarea Generala a ONU.

“Situatia se inrautateste”, spune Kaminaga Kaminaga, coordonatorul programelor pentru schimbari climatice din Insulele Marshall, care se scufunda din pricina nivelului crescut al Oceanului Pacific, iar valurile ameninta sa imparta teritoriul in doua, arata Wall Street Journal.

Insulele Marshal au o populatie de doar 62.000 de persoane, insa problemele legate de schimbarile climatice risca sa puna in pericol de disparitie natiunea. Jurnalistii straini lanseaza o serie de intrebari cu privire la statutul natiunii, in cazul in care isi va pierde teritoriul din pricina cresterii nivelului oceanului.

Mai precis, unde vor locui zecile de mii de cetateni, daca vor mai putea fi o natiune si daca isi vor pastra locul in Adunarea Generala a ONU. “Cartile de legsilatie internationala nu abordeaza problema disparitiei unei natiuni”, noteaza Wall Street Journal.

O alta problema o reprezinta teritoriul detinut de statul in cauza: Insulele Marshall detin o zona extinsa din Oceanul Pacific, iar resursele principale ale statului sunt cele piscicole. Statul traieste practic din vanzarea licentelor de pescuit in zona respectiva, iar in cazul in care insula se scufunda, nu se stie daca vor mai avea aceste drepturi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente