Intalnire pe tema colectarii selective a deseurilor la Constanta

0
511

Primaria municipiului Medgidia organizeaza, maine, intalnirea Asociatiei de dezvoltare intercomunitara din care fac parte 22 de localitati din judetul Constanta. Demersurile pentru infiintarea asociatiei au inceput in luna ianuarie a acestui an, iar in august asociatia a primit personalitate juridica si a fost inscrisa in registrul asociatiilor si fundatiilor.

La intalnirea de maine vor participa primari si reprezentanti ai localitatilor membre ale asociatiei, care vor discuta despre alocarea banilor pentru intocmirea studiului de oportunitate, caietului de sarcini si regulamentului de functionare a sistemului integrat de management al deseurilor. Valoarea estimativa ce va fi alocata din bugetul asociatiei este de 20.000 euro.

Potrivit reprezentantilor Primariei Medgidia, proiectul se va concretiza in inchiderea rampelor de gunoi neconforme standardelor europene si deschiderea unei gropi de gunoi ecologice in zona Medgidia. Depozitul va deservi cele 22 de localitati membre ale asociatiei. In prezent, colectarea se face aleatoriu, transportul este destul de costisitor, deseurile nu se sorteaza si nu se valorifica, iar depozitul este unul vechi si necorespunzator.

Prin implementarea unui sistem integrat al deseurilor, vor aparea sisteme de colectare selectiva la nivelul localitatilor, statii de transfer, statie de tratare bio-mecanica si valorificare locala (reciclare, reutilizare). Sistemul de management integrat al deseurilor se aliniaza cerintelor legislatiei privind integrarea europeana, strategiei de dezvoltare a municipiului Medgidia si a celorlalte localitati partenere.

Sursa: Ziua de Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.