Intalnirea Regionala Romania – Moldova – Ucraina – Biodiversitate si Turism

Deşi eroziunea malurilor Dunării la Ciocăneşti este gravă, Guvernul acţionează doar prin planuri şi studii
Intalnirea Regionala Romania - Moldova - Ucraina - Biodiversitate si Turism
Intalnirea Regionala Romania – Moldova – Ucraina – Biodiversitate si Turism

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii implementeaza ca partener, in perioada 01.11.2013-30.04.2015, proiectul transnational Centrul de Competenta al Dunarii—DANUBEPARKS Biodiversitate si Turism (DCC-DANUBEPARKS Biodiversity and Tourism), impreuna cu 15 parteneri din Reteaua DANUBEPARKS.

Proiectul este finantat de Centrul de Competenta al Dunarii (DCC) si GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), avand ca obiectiv principal dezvoltarea si promovarea ofertelor transfrontaliere privind turismul in natura. Activitatile sunt grupate in module ce se refera la intarirea capacitatii institutionale, dezvoltarea de produse turistice si marketing.

Proiectul urmareste devoltarea ofertelor de turism in natura in regiunile ariilor protejate, integrarea lor in trasee transnationale si promovarea acestora operatorilor de turism. Aceasta dezvoltare a ofertelor se realizeaza prin identificarea de noi produse turistice cu punere imediata in practica si prin intarirea abilitatilor de ghidare.

In cadrul proiectului sunt stabilite Intalniri regionale pentru par.ile interesate din .arile cursului de Mijloc si de Jos al Dunarii, cu scopul de a imbunatatii serviciile de turism in natura din regiune.

Astfel, in perioada 27 — 29 noiembrie 2014, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a organizat la Tulcea Intalnirea regionala Romania, Moldova si Ucraina, cu tema Biodiversitate si Turism, la care au participat reprezentanti ai factorilor interesati in dezvoltarea si promovarea ofertelor de turism trilaterale din zona Deltei Dunarii si Regiunea Prutului Inferior: touroperatori, agentii de turism, prestatori de servicii turistice, asociatii de promovare a turismului, administratori ai ariilor naturale protejate, ONG-uri, etc.

In cadrul evenimentului s-a prezentat potentialul ariilor naturale protejate din regiune, programele turistice organizate, avand loc discutii privind conceperea unor itinerarii pentru produse turistice transfrontaliere care sa promoveze obiectivele turistice specifice fiecarei arii naturale, dar .i punctele de atrac.ie limitrofe, discu.iile fiind urmate de o scurta vizita practica in Delta Dunarii.

A fost stabilit conceptul pentru o bro.ura regionala privind turismul in ariile naturale invecinate din regiune, brosura ce va fi produsa la inceputul anului viitor de catre DCC. Noile produse turistice transfrontaliere vor fi prezentate operatorilor de turism ca parte a activitatilor DCC la Targul International de Turism de la Berlin (ITB) din 2015 in vederea contractarii ulterioare de catre touroperatori sau turisti individuali interesati.

Brosura va promova valorile remarcabile ale regiunii, ilustrand potentialul turistic unic natural si cultural, traditiile locale, avand scopul de a starni curiozitatea si dorinta turistilor de a vizita aceasta regiune, dar va avea totodata si un rol educativ, constientizand vizitatorii asupra importantei ariilor naturale protejate vizitate. DCC-DANUBEPARKS Biodiversity and Tourism Project

Participantii, cu o bogata experienta in organizarea si promovarea produselor turistice pe piata internationala, au atras atentia asupra conditiilor minime acceptabile cerute de turistii straini privind asigurarea securitatii corporale, sigurantei alimentare si conditiilor igienico-sanitare.

Intalnirea regionala Romania—Moldova-Ucraina a fost utila pentru toti participantii din cele trei tari, fiind o oportunitate pentru a se intalni si a se stabili contacte utile cu parteneri din tarile invecinate, in vederea unor viitoare colaborari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *