Intravilanele localitatilor din Delta ar putea fi scoase din Natura 2000

0
410
SUERD: dezvoltare si biodiversitate
Intravilanele localitatilor din Delta ar putea fi scoase din Natura 2000

Intravilanele localitatilor din Delta Dunarii ar putea fi excluse din aria de protectie Natura 2000. Reprezentantii Consiliului Stiintific al ARBDD cred ca anumite investitii sau constructii care ar urma sa se realizeze in perimetrul rezervatiei ar fi mai usoare.

„Noi am introdus si localitatile din Delta Dunarii in structura sitului Natura 2000. Ca atare, din momentul in care ele sunt introduse in aceasta structura, conform legii, orice activitate s-ar face in intravilan, trebuie sa se faca in urma unei evaluari adecvate, ceea ce inseamna costuri importante din partea investitorilor. De aceea noi am recomandat sa se faca o intampinare de la nivelul Ministerului Mediului catre Uniunea Europeana pentru a scoate localitatile din structura SCI-urilor pentru ca altfel, daca nu se face lucrul acesta, va trebui sa aplicam ulterior legea, care nu inseamna altceva decat obliga­tivitatea unei evaluari adecvate, ceea ce este destul de costisitor pentru oameni”, a declarat presedintele Consiliului stiintific al ARBDD, Angheluta Vadineanu.

Decizia vine dupa ce, recent, un investitor a solicitat obtinerea unui acord de mediu pentru construirea unei pensiuni si i s-a solicitat sa demonstreze ca anumite specii protejate din Delta Dunarii nu sunt afectate de constructii.

„Elementul la care se face referire (salicornia sau iarba de saratura – n.r.) este bine reprezentat pe coasta Marii Negre si prin punerea in practica a proiectului pentru care s-a solicitat acordul de mediu nu se aduc prejudicii unor specii importante”, a mai spus presedintele Consiliului stiintific al ARBDD, Angheluta Vadineanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.