Intretinerea unui maidanez la adapost costa intre 400 si 600 de lei pe luna

Primaria Bistrita plateste 450 de lei pe luna pentru fiecare din cei 200 de caini comunitari aflati in adapostul de pe strada Simpozionului. In suma sunt incluse hrana, asistenta medicala, costurile utilitatilor si salariile angajatilor de la padoc. In alte orase suma este insa mult mai mare. Primaria Bucuresti plateste pentru un caine comunitar 600 de lei pe luna.intretinere maidanez

Intretinerea si capturarea cainilor este asigurata de catre un serviciu specializat din cadrul primariei. Exista si un contract de prestari servicii incheiat cu un medic veterinar. Toate aceste cheltuieli inseamna aproximativ 90.000 de lei lunar de la bugetul local doar pentru cainii din Bistrita.

Pe de alta parte, costurile pe care trebuie sa le plateasca un batran la azil ajung la 577 de lei pe luna. In suma intra cazarea, ingrijirea, hrana si asistenta medicala. In Bistrita, 23 de pensionari sunt cazati in regim de azil in cele doua cladiri ale primariei.

Daca la Bistrita costurile lunare pentru intretinerea unui maidanez din adapostul primariei ajung la 450 de lei, in alte judete cifrele sunt surprinzator, mai mari. Legea protectiei animalelor din 2008 interzice eutanasierea. Astfel adaposturile de animale au fost transformate in hoteluri pentru maidanezi, in conditiile in care noua lege privind gestionarea acestora este blocata in Parlament.

In Bistrita, intretinerea unui maidanez costa 450 de lei, la Radauti de exemplu, costul ajunge la 750 de lei. Banii sunt investiti in hrana, asistenta medicala, utilitati si salariile angajatilor. Si la Iasi, maidanezul costa primaria 120 de lei, iar padocul adaposteste deja 500 de patrupezi. In adaposturile pentru cainii fara stapan de la Botosani traiesc inghesuiti 200 de maidanezi, in conditiile in care capacitatea de cazare este de 120 de animale. Pentru fiecare caine, primaria cheltuie lunar 200 de lei.

La Focsani costul este de peste 400 de lei, iar la Bucuresti de circa 600 de lei pe luna. Suma acopera hrana zilnica – 7,9 lei, utilitatile – 99 lei, sterilizarea – 66,18 lei, anestezia patrupedelor, plus alte materiale sanitare si medicamente.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *