O firma care facea comert la negru cu purcelusi a fost prinsa de Garda Financiara Mures

0
675

Zeci de tone de cartofi si sute de purcei. Sunt capturile inedite din ultima perioada a comisarilor de la Garda Financiara Mures. Ar starni zambetul aceste capturi, daca n-am stii ca au adus dintr-un foc statului, un prejudiciu de sute de mii de lei.purcelusi de lapte

Unii, asa-numiti agenti economici fac orice pentru a fenta statul. Contrabanda cu masini, tigari sau chiar cartofi si purcei. Zilele trecute, o societate din Mures facea profit din cartofii adusi la negru, din Germania. Cantitati impresionante care ajungeau pe tarabele din pietele din tara.

Alta captura inedita la Reghin. Comert la negru cu purcelusi de lapte, adusi din Olanda si vanduti la negru, la noi.

„Suspiciunile au aparut in momentul cand s-a vazut pe documentul de transport punct de descarcare Oradea si acolo am facut verificari, unde se zice ca trebuiau descarcati respectivii purcelusi, era o casa particulara. Proprietarii casei erau cu totul alte persoane decat cele trecute in CMR. N-au recunoscut nimic, n-aveau nicio dependinta unde sa fi putut tine nici macar un purcel, nu 600 si ceva de purcei”, a declarat Valeriu Baziotis, directorul Garzii Financiare Mures.

In ambele situatii, patronii firmelor au ramas fara marfa si au primit amenzi usturatoare a cate 20.000 de lei fiecare. In urma vanzarii celor 24 de tone de cartofi si a celor 680 de purcei, bugetul statului e mai bogat cu aproape 100.000 de lei.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.