Un urs a intrat in curtea unei scoli din Brasov

Ursii de la Brasov nu sunt doar gunoieri, ci merg si la scoala. Elevii Grupului Scolar Silvic din Brasov s-au intalnit la prima ora in drumul spre cursuri cu un urs care trecuse de gardul liceului. Ursii se apropie periculos de mult de cladirea scolii in fiecare primavara de cativa ani, de cand tomberoanele de gunoi din cartierul Racadau au fost securizate iar animalele nu mai au unde cauta hrana.ursul din curtea scolii

Grupul Scolar Silvic din Brasov se afla chiar la poalele muntelui Tampa, pe care traiesc circa 40 de ursi. De cateva nopti, paznicul a observat un pui care intra in curte.

Elevilor le-a fost doar putin frica, la inceput. Dupa aceea s-au apropiat si au facut poze

Ursul s-a dat cu greu dus, dupa ce paznicii scolii si cateva echipaje de politie au incercat sa-l sperie facand zogomot. Directorul scolii nu crede ca ursul reprezinta un pericol real, pentru ca prin specificul scolii elevii fac si ore de vanatoare si stiu cum sa reactioneze.

Specialistii institutului de cercetari silvice si vanatorii brasoveni vor monitoriza in noptile urmatoare zona, pentru a stabili daca liceul silvic este vizitat de acelasi animal si a-l atrage in padure. Ei au intocmit si o harta a traseelor ursilor in care au fost implantate microcipuri si au constatat ca mamiferele intersecteaza intens cartierul Racadau, dar ajung de multe ori si in centrul istoric sau chiar pe platforma industriala Roman.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *