Numai 8% dintre locuitorii oraselor sunt de acord cu eutanasierea cainilor fara stapan

1
455

72% dintre bucuresteni cred ca cea mai mare problema a cartierului unde locuiesc sunt cainii vagabonzi, in timp ce aproape 90% dintre acestia cred ca primaria si consiliul local ar trebuie sa se implice in solutionarea situatiei. Datele sunt prezente intr-un studiu realizat in aprilie de Mercury Research la comanda fundatiei britanice Dogs Trust pe un esantion de 605 persoane din toate orasele tarii.cainii vagabonzi

Studiul realizat la comanda oraganizatiei britanice arata ca bucurestenii sunt cei mai deranjati de maidanezi ( 86%) in timp ce locuitorii din orasele din Transilvania, Banat, Crisana sau Maramures se tem mai putin de animalele fara stapan (63%).

92% dintre respondenti sunt de acord cu crearea de adaposturi unde animalele sa fie tinute, iar 87% sunt de acord cu castrarea animalelor. La polul opus, doar 8% cred ca cea mai buna solutie pentru rezolvarea problemei este eutanasierea.

Aproape 90% din totalul respondentilor sunt de parere ca primaria sau consiliul local sunt raspunzatoare de problema cainilor fara stapan, dar in acelasi timp sunt de acord cu implicarea intregii comunitati. Daca 50% dintre bucuresteni recunosc ca dau de mancare ocazional cainilor de pe strada, 32% ar dona un euro pentru gasirea unei metode non violente astfel incat animalele sa nu mai stea pe strazi.

In 41% dintre casele din orasele de la noi exista caini, dar numai 33% dintre cei care ar vrea sa adopte un animal s-ar indrepta catre un adapost.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.