Investitie de 35 de milioane de euro pentru construirea unei centrale fotovoltaice

Investitie de 35 de milioane de euro pentru construirea unei centrale fotovoltaice

Peste 35 de milioane euro vor fi investiti in amenajarea unei centrale fotovoltaice.

Primaria comunei Pristol va investi alaturi de o firma spaniola suma de 35,1 milioane euro in amenajarea unei centrale fotovoltaice de producere a energiei electrice, potrivit primarului Ion Neamtu.

Suprafata pe care se va amplasa parcul solar este de 25 de hectare din care 20 de hectare se afla in patrimoniu in statii locale, diferenta apartinand unor localnici.

“Instalatiile de captare a energiei solare vor furniza sistemului energetic national al tarii o cantitate de 18,4 MW/h. Am infiintat cu partenerii nostri o entitate comerciala – Pristol Solar Park – unde vor fi create pentru cetatenii localitatii noastre un numar de 30 de locuri de munca”, a declarat Neamtu.

Primarul comunei Pristol a explicat ca pentru fiecare hectar pe care se va construi centrala fotovoltaica, atat primaria cat si proprietarii particulari vor primi suma de 1.000 de euro.

“De asemenea vom beneficia de pe urma acestei investitii, singura de acest fel din tara, care se va derula in perioada anilor 2012-2013 din venituri din impozite pe profit din taxe si TVA”, a adaugat Neamtu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente