Investitii de 340 mil. euro pentru trei centrale eoliene, in Dobrogea

0
437
Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Upetrom renunţă la intenţia de a produce piese pentru eoliene şi revine pe zona de utilaj petrolier
Investitii de 340 mil. euro pentru trei centrale eoliene, in Dobrogea

Enel Green Power (EGP) a conectat la retea trei noi centrale eoliene cu o capacitate instalata totala de 206 MW – Elcomex EOL, Targusor si Gebelesis – localizate in regiunea Dobrogea. Cand vor deveni complet operationale, noile centrale eoliene vor putea genera circa 560 milioane KWh de energie electrica, in fiecare an.

Centrala eoliana Elcomex EOL are 52 de turbine cu o capacitate instalata de 2,3 MW fiecare, ajungand astfel la o capacitate instalata de 120 MW. Noua unitate va genera circa 340 milioane kWh de energie electrica anual, la capacitate maxima.

Centrala Targusor are o capacitate instalata de circa 60 MW, cu 26 de turbine de 2,3 MW fiecare. Ea va genera peste 170 milioane kWh de electricitate pe an, la capacitate maxima.

Gebelesis, situata in partea de nord a Dobrogei, este formata din cinci turbine de 3 MW fiecare si alte sase turbine de 2 MW fiecare, avand o capacitate instalata totala de 27 MW. Unitatea va produce aproximativ 50 de kWh de electricitate anual, la capacitate maxima.

Pentru construirea acestor trei noi centrale au fost investite circa 340 de milioane de euro. In numai doi ani, Enel Green Power a atins o putere instalata de aproape 500 MW in centrale eoliene operate in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.