Italienii strang semnaturi pentru interzicerea organismelor modificate genetic

Companiile italiene producatoare de alimente, consumatorii si grupurile de conservationisti spera sa obtina trei milioane de semnaturi pentru o petitie care are menirea sa interzica comercializarea produselor obtinute din organisme modificate genetic. Aceasta actiune isi propune sa readuca, in centrul dezbaterilor din Europa, efectele nocive ale culturilor de OMG.

Intr-o perioada in care companiile producatoare de culturi de OMG devin din ce in ce mai prospere in America de Nord si de Sud, italienii spera ca macar rezistenta europena la organismele modificate genetic sa se mentina. “Ceea ce se intampla in prezent este un experiment extraordinar intr-o democratie participativa”, a spus presedintele Genetic Rights, Mario Capanna, unul dintre membrii Coalitiei “Fara OMG”.

In sute de supermarketuri si lanturi de magazine alimentare, promotorii actiunii impotriva organismelor modificate genetic au impartit clientilor niste fise asemanatoare cu buletinele de vot, pe care acestia din urma erau rugati sa bifeze daca sunt pentru sau impotriva consumului de OMG.

Campania, sustinuta de asociatiile pentru consumatori si de organizatii neguvernamentale ca Greenpeace si WWF, are ca tinta obtinerea a 3 milioane de semnaturi pana la data de 15 noiembrie.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente