Jaf paduri: Arbori taiati ilegal la Viseu de Sus

Jaf paduri: Arbori taiati ilegal la Viseu de Sus

Defrisarea padurilor din Maramures continua. Politistii din Viseu de Sus au efectuat controale repetate in padurea Asociatiei Composesorale Viseu de Sus-Viseu de Mijloc, pentru a preveni taierile ilegale de arbori si furtul de materiale lemnoase.

Cu aceasta ocazie oamenii legii au constatat ca aproape 1800 arbori de esenta rasinoasa, verzi si nemarcati, au fost taiati ilegal. Lucratorii ITRSV Cluj-Napoca au estimat valoarea lemnului taiat la circa 370.000 lei.

Trebuie spus ca respectivii arbori au fost taiati si transportati de la fata locului de catre lucratorii unor societati ai caror administratori sunt Dumitru T., din Borsa, Ileana S., domiciliata in Moisei, Ion T., din Viseu de Sus, dar si altii care urmeaza a fi identificati in curand.

Reprezentantii IPJ Maramures au subliniat faptul ca in acest moment politistii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de taiere ilegala si furt de arbori.

Mi mult decat atat, in alt loc, insa din acelasi fond forestier, politistii, in colaborare cu lucratorii silvici, au gasit taiati ilegal si abandonati un numar de 18 pini, in valoare de 9.000 lei. Lemnul a fost ridicat si lasat in custodia silvicultorilor.

In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii si tragerea la raspundere a celor vinovati.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente