Jaful padurilor romanesti. Padurarii achita taxa de protectie catre sefi

Jaful padurilor romanesti. Padurarii achita taxa de protectie catre sefi
Jaful padurilor romanesti. Padurarii achita taxa de protectie catre sefi

Doi dintre angajatii Directiei Silvice Cluj au rupt tacerea. Ei au divulgat la DNA ca padurarii sunt obligati sa plateasca superiorilor 20.000 de euro anual. Plata se facea in doua rate

Padurarii care l-au denuntat pe directorul Directiei Silvice Cluj (DSC), Traian Maris, pentru ca le-a cerut mita, dezvaluie coruptia care a cuprins ca un cancer in metastaza acest domeniu. Voicu Tomos, padurar in Cantonul 17 din Districtul 3 Silvic Belis, si Calin Balc, seful acestui district, au dezvaluit anchetatorilor DNA faptul ca fiecare padurar din arondismentul DSC este obligat sa cotizeze, anual, suma de 20.000 de euro sefilor de la Cluj. Plata se face in doua rate egale, de zece mii de euro, de regula primavara si toamna.

 

„Denuntul facut de Tomos arata ca, in mod repetat, Traian Maris a cerut de la subordonati sume de bani, de ordinul zecilor de mii de euro, pentru a nu incheia acte de control in defavoarea acestora”, potrivit procurorilor DNA Cluj. Anchetatorii mai arata ca pe langa cotizatia anuala, Maris – si nu doar el, ci si alti angajati ai DSC – pretindeau si „material lemnos in schimbul cererii angajatilor de a avea asigurate posturile in care functioneaza”.

Balc s-a autodenuntat ca, pentru a-si pastra functia i-a dat lui Maris, anul trecut, 10.000 de euro. Maris a fost prins in flagrant cu ajutorul padurarului Valentin Maris, la care cei doi denuntatori au apelat pentru a scapa de mutarea disciplinara in alte functii, din cauza unor grave nereguli in sectoarele de padure de care raspundeau. Directorul Traian Maris a fost arestat pentru 29 de zile.

20.000 de euro pe an era „taxa de coruptie” pe care padurarii erau obligati sa o plateasca sefilor

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,543FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente