Japonia: Inaugurarea unei turbine eoliene plutitoare in largul Fukushima

Japonia: Inaugurarea unei turbine eoliene plutitoare in largul Fukushima
Japonia: Inaugurarea unei turbine eoliene plutitoare in largul Fukushima

Prefectura Fukushima din nord-estul Japoniei a inaugurat, luni, prima faza de constructie a unui important parc eolian, in largul acestei provincii care a suferit, in 2011, cel mai grav accident nuclear din ultimii 25 de ani, transmite AFP.

Guvernatorul provinciei si un reprezentant al Ministerului Industriei au pornit prima turbina eoliana gigant, masurand 106 metri inaltime (in raport cu nivelul marii) si 80 de metri in diametru, cu o putere de 2.000 kW. Aceasta ar urma sa permita verificarea conditiilor de functionare, inaintea instalarii multor altora astfel de eoliene.

‘As vrea sa fie un mare succes, pentru a simboliza reconstructia (post-tsunami) si pentru ca prefectura Fukushima, ranita de accidentul nuclear, sa fie in avangarda utilizarii energiilor regenerabile’, a declarat un adjunct al ministrului industriei din Japonia.

Proiectul, care ar putea fi realizat in intregime pana in 2016, prevede o capacitate de productie electrica de ordinul a 12.000 de kW, ce ar permite alimenta cu energie a mai multor zeci de mii de locuinte.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente