Japonia: Pesticid toxic descoperit in alimente congelate, peste 350 de persoane afectate

Japonia: Pesticid toxic descoperit in alimente congelate, peste 350 de persoane afectate
Japonia: Pesticid toxic descoperit in alimente congelate, peste 350 de persoane afectate

Peste 350 de persoane din diverse regiuni ale Japoniei s-au simtit rau dupa ce au consumat produse alimentare congelate in care a fost descoperit un pesticid si care au fost, prin urmare, retrase masiv de pe piata, potrivit postului de televiziune NHK, relateaza marti AFP

La sfarsitul lunii trecute, filiala Aqlifoods a companiei japoneze Maruha Nichiro Holdings a raportat prezenta inexplicabila a unui pesticid numit malathion in diverse produse alimentare congelate, produse intr-o fabrica din prefectura Gunma, in nord-vestul capitalei Tokyo.

Un miros ciudat a fost detectat in aceste produse de catre mai multi clienti, care au alertat compania, continua agentia franceza de presa.

Alimentele in cauza, in special crochete si pizza, au fost retrase din supermarketuri, insa mai multe persoane care le consumasera deja sustin ca li s-a facut rau. Potrivit televiziunii publice NHK, in total, 359 de persoane din 37 de prefecturi au suferit de diaree, varsaturi si alte probleme.

Peste 6,4 milioane de alimente au fost retrase de pe piata, insa pana la data de 4 ianuarie, doar 1,1 milioane (17%) au putut fi recuperate.

Intre 29 decembrie, ziua primului anunt de retragere facut de Aqlifoods, si 5 ianuarie, compania a primit circa 456.000 de apeluri din partea clientilor ingrijorati, a precizat compania, potrivit France Presse.

O ancheta a fost demarata pentru descoperirea originii contaminarii. Concentratia de pesticid din produsele in cauza este semnificativa, astfel incat se banuieste introducerea deliberata a substantei in alimente, mai precizeaza AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *