Incalzirea globala va creste temperatura Planetei cu 4 grade pana in 2100

Incalzirea globala va creste temperatura Planetei cu 4 grade pana in 2100
Incalzirea globala va creste temperatura Planetei cu 4 grade pana in 2100

Daca pana acum, incalzirea globala era o teorie mai mult sau mai putin luata in seama de guvernele lumii, un nou studiu a reusit sa demonstreze ca temperatura Planetei va creste cu 4 grade pana in 2100, din pricina emisiilor de gaze cu efect de sera.

incalzirea globalaCercetatorii Universitatii New South Wales din Australia au incercat sa afle ce anume determina schimbarile norilor in prezent, observate in ultimii ani, ajungand la o concluzie ingrijoratoare pentru populatia Pamantului.

Din ce in ce mai putini nori se formeaza pe masura ce Pamantul se incalzeste, mai putine raze de soare se reflecta in atmosfera, iar temperaturile continua sa creasca, este scenariul sumbru prevazut de oamenii de stiinta australieni.

Cresterea temperaturii la un nivel atat de inalt ar insemna conditii de viata foarte dificile pentru pamanteni. La tropice, oamenii ar putea sa mai supravietuiasca, nivelul marii ar creste cu multi metri, iar calota din Groenlanda se va topi, partial si cea din Antarctica.

Cercetatorii cred ca, pe baza tendintelor actuale ale stilului de viata modern, emisiile de gaze cu efect de sera vor duce la dublarea dioxidului de carbon din atmosfera, deci la cresterea alarmanta a temperaturilor de pe Pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *