Japonia va lansa o sonda spatiala cu panze

Japonia va lansa un „yaht” spatial care va fi propulsat de catre radiatia solara care se reflecta din panza sa.sonda spatiala

Ikaros este numele unui nave spatiale automate un sistem de propulsie unic ce se va folosi de impactul razelor solare pentru a se deplasa. O racheta va ridica in spatiu „Kite-craft Accelerated by Radiation of the Sun”, de la centrul spatial Tanegashima, pe date de 18 mai.

„Ikaros este un nava spatiala a carui propulsie este oferita de presiunea luminii care se reflecta de panza sa”, a declarat Yuichi Tsuda, un cercetator de la Japan Aerospace Exploration Agency. Panza flexibila este mai subtire decat un fir de par uman si este echipasa si cu celule fotovoltaice care vor oferi si electricitate.

Ikaros a costat circa 17,5 milioane de dolari si va fi prima sonda spatiala care va folosi aceasta tehnologie. JAXA va controla traiectoria in asa fel incat Soarele va fi mereu in spatele micutei sonde, potrivit news.com.au.

Aceeasi racheta care va duce Ikarus in spatiu, va trimite si primul satelit al Japoniei catre Venus, numit Akatsuki si care va lucra indeaproape cu Venus Express, un satelit al trimis de catre Agentia Spatiala Europeana.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *