Jurnalisti din Balcani investigheaza provocarile globale ale energiei

energieDincolo de declaratiile oficiale, proiectul gazoductului South Stream este afectat de rivalitati locale. Bulgaria si Romania au viziuni si interese diferite in ce priveste strategiile de diversificare a resurselor energetice. Iar in Serbia un proiect de construire a unui complex de sporturi de iarna pune in pericol mediul inconjurator.

Acestea sunt doar cateva din subiectele unor investigatii realizate de catre zece jurnalisti din mai multe tari balcanice si publicate in volumul “Lupta pentru resurse: Provocari globale ale energiei in Balcani”.

Articolele au fost realizate in cadrul programului anual “Bursa pentru Excelenta in Jurnalism”, o initiativa a Retelei Balcanice de Investigatii Media (www.birn.eu.com), cu sprijinul Robert Bosch Stiftung si a Fundatiei ERSTE.

Din Romania, in cadrul acestui proiect au participat Andreea Gheorghe (jurnalista la Antena 2) si Magda Munteanu (jurnalista Business Week).

Volumul va fi lansat vineri 12 decembrie, ora 13:00, la sediul Centrului pentru Jurnalism Independent din Bucuresti, bld Regina Elisabeta nr. 32 , etaj 1; tel: 021.311.13.75

Textele sunt disponibile in limba engleza la adresa: http://fellowship.birn.eu.com/powerstruggle/engleski_web.pdf

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente