Korodi, Rosia Montana: As dori ca ministerul sa contribuie la aceasta decizie

0
389
Korodi, Rosia Montana: As dori ca ministerul sa contribuie la aceasta decizie
Korodi, Rosia Montana: As dori ca ministerul sa contribuie la aceasta decizie

Noul ministru al Mediului si Padurilor, Attila Korodi a declarat ca in ceea ce priveste proiectul minier de la Rosia Montana vor exista „pozitii foarte obiective si pragmatice” si ar dori ca ministerul pe care il conduce „sa contribuie la aceasta decizie”.

„O sa lucram in minister ca sa avem pozitii foarte obiective si pragmatice. Eu cred ca intotdeauna un ministru al Mediului trebuie sa fie foarte focalizat pe ceea ce vede din punct de vedere al protectiei mediului. Dupa aceea, sunt decizii pe care trebuie sa le discutam. Eu as dori ca ministerul sa contribuie la aceasta decizie”, a spus Korodi.

Oficialul MMP a mentionat, totodata, ca exista foarte multe teme importante de rezolvat, un punct de interes fiind absorbtia fondurilor europene.

Presedintele Traian Basescu le-a cerut marti membrilor Guvernului sa dea „rapid” avize in cazul exploatarii de la Rosia Montana, dar in deplina cunostinta de cauza sau sa spuna „nu” investitorului, pentru a putea fi inchis subiectul si sa nu mai stea in dezbatere publica.

Miercuri dimineata, premierul Mihai-Razvan Ungureanu, care a detinut timp de o saptamana functia de ministru interimar al Mediului, i-a predat mandatul noului ministru desemnat de catre UDMR, Attila Korodi.

Korodi a depus, marti seara, juramantul de investitura in functia de ministru al Mediului si Padurilor, intr-o ceremonie organizata la Palatul Cotroceni si la care au participat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, presedintele Senatului, Vasile Blaga, premierul Mihai-Razvan Ungureanu si echipa de ministri ai Cabinetului.

Attila Korodi a mai detinut functia de ministru al Mediului si Dezvoltarii Durabile, in guvernul Tariceanu, in perioada 3 martie 2007 – 22 decembrie 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.