La Bursa din Sibiu au avut loc primele tranzactii cu certificate de emisii de gaze cu efect de sera

  0
  285

  Dupa ce au fost clasificate drept valori mobiliare, TVA-ul pentru aceste tranzactii a fost eliminat. Tranzactia a fost facuta de Delta Valori Mobiliare la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu, cu o cantitate de 44 contracte.bursa Sibiu

  Aceste contracte au fost materializate in aproape 4.500 de tone de dioxid de carbon, la un pret de peste 13 euro pe certificat.

  Certificatele sunt emise in baza sistemului Uniunii Europene de tranzactionare a emisiilor de gaze cu efect de sera, unul din pilonii politicii Uniunii Europene legat de schimbarile climatice si reducerea poluarii.

  „La nivelul Uniunii Europene este o recomandare ca ele sa fie tranzactionate prin burse. Aceste certificate vor fi tranzactionate la nivelul intregii Uniuni Europene pentru ca foarte multi care doresc sa cumpere certificate din alte tari ale UE ne-au sunat, deci am avut cel putin 15 telefoane ale unor investitori ce doresc sa tranzactioneze pe platforma de la Sibiu”, a declarat presedintele BMFM Sibiu, Teodor Ancuta.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.