China si India au semnat acordul pentru climat de la Copenhaga

0
254

China si India sunt cei mai mari poluatori de pe glob, care au refuzat de nenumarate ori sa ia orice masura de diminuarea a emisiilor de gaze cu efect de sera.Poluare in New Delhi

China si India au scris marti secretarului ONU pentru climat ca sunt de acord sa fie „listate” drept semnatare ale acordului de la Copenhaga, intelegerea care a iesit din haosul summitului de la Copenhaga.

Ministrul Mediului si al Padurilor indian, Jairam Ramesh, a declarat in Parlament ca listarea printre tarile semnatare implica faptul ca India a participat la negocierile asupra Acordului de la Copenhaga si ca il sustine.

Peste 100 de tari au confirmat deja sustinerea acordului, care insa nu le obliga la nicio actiune de protectie a mediului.

„Acordul este un document politic si nu unul legiuitor, care sa oblige”, a subliniat ministrul indian.

Exista o confuzie generala, de la summitul din decembrie, despre obtinerea unui tratat cu legi puternice pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Toti observatorii, incluzand secretarul demisionar ONU pentru climat, Yvo de Boer, sunt siguri acum ca o astfel de intelegere nu va fi semnata in 2010, cel mai devreme fiind posibil intr-o intilnire din Africa de Sud in decembrie 2011.

Cauza neintelegerilor vine de la intrebarea daca un nou tratat global, precum cel de la Kyoto, trebuie sa fie semnat de totii cei 192 de membrii ai Conventiei ONU pentru Schimbari Climatice si sa fie o continuare a celui de la Kyoto si daca acest tratat va forta doar natiunile industrializate sa taie mult din emisiile de carbon.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.