La Chisinau a fost lansata Caravana Biodiversitatii

0
395
La Chişinău a fost lansată Caravana Biodiversităţii
La Chisinau a fost lansata Caravana Biodiversitatii
La Chisinau a fost lansata Caravana Biodiversitatii

La Chisinau a fost lansata Caravana Biodiversitatii. Oficiali de la Ministerul Mediului si studenti de la Universitatea de Stat si Universitatea de Studii Politice Economice Europene au transmis cu aceasta ocazie mesajul educatiei ecologice in toata tara.
Caravana Biodiversitatii va promova mesajului curatarii mediului si protejarii acestuia. Studentii si activistii ecologici vor efectua vizite in toata tara si vor lansa mesaje educative in vederea conservarii faunei si florei.

Ministrul mediului, Gheorghe Salaru, a spus ca pentru un mediu curat este nevoie si de implicarea societatii. Totodata, asteapta sa fie adoptata legea privind amenajarea spatiilor pentru depozitarea deseurilor. Solicitat IPN, oficialul a mentionat ca nu poti sa ceri omului sa nu arunce gunoiul la intamplare daca nu sunt amenajate spatii speciale in aceste scopuri.

Ion Ungureanu, student, a mentionat ca aceasta initiativa – Caravana Biodiversitatii are rolul de a informa cetatenii despre riscul la care se expun prin neglijenta. „Caravana de anul acesta are o noua viziune despre biodiversitate si va fi mult mai activa ca inainte, pentru ca suntem mai multi”, a remarcat tanarul.

Inspectorii ecologici prezenti la evenimente au spus ca se propune in discutie si marirea amenzilor pentru incalcarea normelor de protectie a mediului. Acestea ar putea sa creasca de doua ori. Este vorba de de sume de pana la 2 mii de lei pentru persoanele fizice si 10 mii de lei pentru persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.