La Cisnadie a fost inaugurata o statie de colectare selectiva a deseurilor

0
357

Primaria orasului Cisnadie a inaugurat, marti, cea de a doua statie de sortare selectiva a deseurilor din judetul Sibiu, dupa cea de la Medias, in urma unui proiect de 1,4 milioane de euro, banii fiind obtinuti din fonduri Phare, transmite corespondentul NewsIn.
statie de colectare selectiva
„Aceasta statie acopera necesarul Cisnadiei, Cisnadioarei, in ceea ce priveste capacitatea de sortare a deseurilor. Aici sunt sortate plasticul, pe culori, si hartia. Deocamdata sunt valorificate in mod clasic, dar am identificat si alte oportunitati de valorificare a acestor deseuri”, a declarat Gheorghe Barbu, manager al Schuster Ecologic, firma care a participat la finantarea acestui proiect si care exploateaza activitatea de colectare si sortare a deseurilor in zona.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, a declarat ca in judet urmeaza sa fie inaugurate alte trei statii asemanatoare. „Aceasta este a doua inaugurata, dupa cea din Medias. Urmeaza alte trei, la Agnita, Saliste si Avrig. O statie de sortare si compost va fi ridicata si la Sibiu”, a spus presedintele CJ Sibiu.

In urma deschiderii statiei de sortare au fost create 30 de locuri de munca. In Cisnadie a inceput amenajarea euro-containerelor, unde locuitorii orasului vor depune in mod selectiv deseurile. Cei care locuiesc la case urmeaza sa primeasca in curand europubele.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.