La Medias a fost inaugurata o statie de sortare a deseurilor de peste un milion de euro

Primaria Medias si compania ECO-SAL SA au inaugurat vineri, 5 iunie, de Ziua Mediului, singura statie de sortare a deseurilor climatizata din tara, in urma unei investitii de peste un milion de euro, bani proveniti dintr-un proiect PHARE, a declarat, pentru NewsIn, reprezentantii companiei.
statie de sortare a deseurilor
Statia de sortare este amplasata langa statia de epurare a apei “Apa Tarnavei Mari” si are o capacitate de 22.000 de tone/an si prin infiintarea ei au fost infiintare 22 de locuri de munca. “Este singura statie de sortare a deseurilor climatizata din tara, iar scopul principal al crearii ei il reprezinta conformarea cu normele europene in ceea ce priveste colectarea si managementul deseurilor”, a declarat Anca Bara, purtatorul de cuvant al companiei.

De asemenea, prin reducerea volumului de deseuri ce necesita depozitare finala, se vor diminua costurile pentru depozitare. “Existenta statiei de sortare si transfer contribuie la reutilizarea si mai apoi valorificarea deseurilor de ambalaje. Astfel, resursele mediului sunt economisite, iar mediul inconjurator protejat”, a completat reprezentantul ECO-SAL. Statia de sortare a fost infiintata in urma implementarii proiectului “Colectare selectiva si transfer al deseurilor menajere in Medias”, proiect finantat prin PHARE.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,165FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente